Dobro došli na oficijelnu stranicu Grada Zenica

Vijesti

Naslovna slika

Gradonačelnik Fuad Kasumović čestitao 15. maj Dan policije

U ime Grada Zenica i u svoje lično ime svim aktivnim i penzionisanim policajkama, policajcima i uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona čestitam Dan policije.

Svakodnevno dokazujući svoju humanost, profesionalizam i posvećenost radu policija je pridonijela da sigurnost na području našeg grada bude povoljna na zadovoljstvo svih naših građana.

Čestitam vam na svim izvanrednim zadaćama u kojima, zajedno s operativnim snagama civilne zaštite, dajete svoj maksimum i doprinosite sigurnosti svih naših građana.

Svi imamo veliku odgovornost prema našim građanima i uvjeren sam da ćemo zahvaljujući vašim i našim kvalitetima, Zenicu učiniti mjestom ugodnog i sigurnog življenja i gradom u koji će se rado dolaziti ali u njemu i ostajati.

Policajce koji su dali svoje živote u odbrani naše domovine Bosne i Hercegovine i one koji su stradali baveći se ovim teškim poslom, ne smijemo zaboraviti. I ovom prilikom odajem im dužno poštovanje.

U budućnosti vam želim mnogo uspjeha u radu te vjerujem da ćete i dalje savjesno i odgovorno obavljati svoj častan posao, svakodnevno osiguravajući bolju sigurnost naših građana.