Dobro došli na oficijelnu stranicu Grada Zenica

Vijesti

Naslovna slika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio predstavnike Gorske službe spašavanja: Nastavak institucionalne podrške

Danas je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, ugostio predstavnike Gorske službe spašavanja Zenica, predvođene načelnikom stanice Kenanom Hrustanovićem. Tokom susreta, članovi GSS-a su uručili zahvalnicu i poklon gradonačelniku Kasumoviću kao izraz zahvalnosti za njegovu podršku i kooperativnost.

Naš cilj je da im omogućimo sve potrebne resurse kako bi mogli efikasno odgovoriti na sve izazove i krizne situacije sa kojima se suočavaju, dodao je Kasumović.

Načelnik Hrustanović istakao je važnost prisutnosti GSS-a Zenica, naglašavajući da su postali prepoznatljivi ne samo u gradu, već i širom Bosne i Hercegovine. Posebno je istakao njihovu ulogu tokom operacija kao što su Turska i Marš mira u Srebrenici, gdje su pokazali visok nivo obučenosti i spremnosti.

Gradonačelnik Kasumović je izrazio svoje duboko zadovoljstvo zbog jačanja partnerstva sa Gorskom službom spašavanja, naglašavajući da su njihovi članovi postali simbol spremnosti i efikasnosti u hitnim situacijama.

"Zaista sam ponosan na rad Gorske službe spašavanja grada Zenica. Njihov doprinos je neizmjeran, kako u lokalnoj zajednici, tako i u širem kontekstu. Spašavanje ljudskih života u kriznim situacijama je njihova svakodnevna misija, koju obavljaju sa izuzetnom posvećenošću i profesionalizmom. Njihov trud i hrabrost su nešto što treba da se poštuje i podržava", istakao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik je također naglasio važnost daljnjeg unapređenja uslova rada za Gorsku službu spašavanja, uključujući planove za izgradnju nove zgrade na Smetovima, kao i osiguravanje najsavremenije opreme za njihove operacije. "Naš cilj je da im omogućimo sve potrebne resurse kako bi mogli efikasno odgovoriti na sve izazove i krizne situacije sa kojima se suočavaju," dodao je Kasumović.

Pored toga, gradonačelnik je najavio i intenziviranje saradnje sa Republikom Turskom u oblasti spašavanja, kao dio nastojanja da se unaprijede kapaciteti i standardi GSS-a Zenica.

Predstavnici GSS-a su izrazili svoju zahvalnost gradonačelniku i Gradskoj upravi Zenice na podršci koju kontinuirano pružaju njihovom radu. Naglasili su da su poboljšanja koja su postignuta rezultat intenzivne saradnje i razumijevanja između lokalne administracije i GSS-a.

Ovaj susret je dodatno učvrstio partnerske odnose između Grada Zenice i Gorske službe spašavanja, naglašavajući zajednički cilj - sigurnost i dobrobit građana.