Gradonačelnik Kasumović posjetio MZ Donja Gračanica: Radi se na svim krajevima Zenice


Naslovna slika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je jučer uspješno okončane radove na asfaltiranju ulice Mirka Davidovića u Mjesnoj zajednici Donja Gračanica.Podsjetimo, dužina sanirane ulice iznosi 600 metara, a ugovorena vrijednost radova iznosi 81.484,65 KM sa uračunatim PDV-om.
“Sada smo u Donjoj Gračanici, neki dan smo bili u Dobriljenu, prije toga u Bistrici i Pepelarima. Dakle, radi se na svim krajevima Zenice. Mještani Donje Gračanice, odnosno ove ulice, dobili su 600 metara novog asfalta, a mi prema prioritetima koje odredi mjesna zajednica nastavljamo i dalje sa ulaganjima i poboljšanjem infrastrukture. Nažalost, s obzirom na to kako nema dovoljno izvođača mnoge stvari još stoje. Najviše mi je žao ulice Margita gdje su neki izvođači koji su dobili posao namjerno čekali posljednji momenat da bi odustali, međutim, prevazišli smo i taj problem”, kazao je gradonačelnik Kasumović.
Još je poručio kako je opredjeljenje Gradske uprave Zenica sa njim na čelu da i dalje nastave raditi na unapređenju uslova života za mještane svih mjesnih zajednica na području Grada Zenica, a ovom prilikom predsjednik Mjesne zajednice Donja Gračanica uručio je gradonačelniku zahvalnicu za nesebičan doprinos i razvoj ove mjesne zajednice.

Inače, radove na sanaciji ulice Mirka Davidovića izvela je firma “Komgrad-Ze” d.o.o. Zenica.


Najpopularnije vijesti