Traju radovi na rekonstrukciji društvenog doma u Mjesnoj zajednici Jalija


Naslovna slika

U Mjesnoj zajednici Jalija, započeli su radovi na temeljitoj rekonstrukciji društvenog doma s izuzetkom krova koji je već u prethodnom periodu zamijenjen. Radovi obuhvataju renoviranje unutrašnjosti, toplinsku izolaciju fasade te zamjenu stolarije kako unutrašnje, tako i vanjske.

Za izvođača investicije vrijedne 115.287,40 KM s PDV-om izabrana je firma „SIGMA-SK“ d.o.o. Zenica, nakon otvorenog postupka javne nabavke. Nadzor nad izvođenjem radova povjeren je Javnom preduzeću za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ d.o.o. što osigurava kvalitetu i usklađenost s propisima tokom cijelog procesa.

Rok za završetak svih aktivnosti postavljen je na 60 radnih dana, čime se očekuje da će obnova doma biti završena u predviđenom roku. Ova inicijativa nije samo infrastrukturni poduhvat, već i značajan korak ka unapređenju društvenog života na Jaliji, posebno za lokalna udruženja žena, penzionera i mladih, koji će imati koristi od moderniziranih prostorija za svoje aktivnosti.

Rekonstrukcija društvenog doma predstavlja važan dio planskog razvoja zajednice, naglašavajući predanost Grada Zenica ka unapređenju infrastrukture i kvalitete života svojih građana.


Najpopularnije vijesti