Sutra počinje 27. Međunarodna kulturna manifestacija “Zeničko proljeće 2024”


Naslovna slika

Na konferenciji za medije održanoj danas u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, predstavljen je program 27. Međunarodne kulturne manifestacije “Zeničko proljeće 2024”.

Manifestacija će se održati od 12. aprila do 1. maja u prostorima Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Muzeja grada Zenica, Gradske biblioteke Zenica, kao i na još nekoliko lokacija u gradu.

Zijad Imamović, šef Odsjeka za društvene djelatnosti, istakao je važnost održavanja ove već kultne zeničke manifestacije, na kojoj se pored domaćih umjetnika, okupljaju i stvaraoci iz različitih zemalja regije i svijeta. Posebno je istakao važnost pružanja prilike mladim talentima iz Zenice, da se predstave domaćoj publici kroz svoja postignuća.

“Ove godine je stiglo više prijava putem Javnog poziva, što pokazuje visok stepen zainteresovanosti za našu manifestaciju. Karakteristika ovogodišnjeg ‘Zeničkog proljeća’ je obilje programa u nešto kraćem roku. Ljubitelji kulture će moći uživati u muzičkim, književnim i likovnim programima, kao i u nekoliko pozorišnih predstava. Vjerujemo da smo napravili dobru selekciju i da će svako pronaći zanimljive kulturne sadržaje”, rekao je Imamović.

Manifestacija će se odvijati pod motom “Magija trokuta”, ilustrujući tako ideju harmonije i suživota u bosanskohercegovačkom društvu.

Kompletan program manifestacije možete preuzeti ovdje: https://zenica.ba/wp-content/uploads/2024/03/zenicko-proljece.pdf


Najpopularnije vijesti