Podrška Udruženju ratnih vojnih invalida u Zenici: Susret s gradonačelnikom Kasumovićem


Naslovna slika

Danas je održan susret gradonačelnika Fuada Kasumovića s predstavnicima Udruženja ratnih vojnih invalida Zenica, a delegaciju su predvodili Almir Čamdžić, predsjednik pomenutog udruženja te sekretar Zakir Alispahić. Glavne teme razgovora obuhvatile su neometano funkcionisanje udruženja i podršku koju Grad Zenica i Gradonačelnik pružaju ovoj važnoj kategoriji stanovništva.

Jedna od važnih tema susreta bili su utisci dvojice ovogodišnjih hodočasnika – hadžije Suvada Bure i hadžije Saliha Kozlića, koji su nedavno posjetili sveta mjesta Meku i Medinu.

Gradonačelnik Kasumović je tom prilikom istakao: “Gradska uprava preko svojih službi podržava rad ovog vrijednog udruženja, ali želim naglasiti i važnost podrške našim ratnim vojnim invalidima u širem kontekstu. Oni su se hrabro borili za odbranu naše slobode i to je nešto što nikada ne smijemo zaboraviti. Danas sam imao priliku da razgovaram s našim hadžijama, koje smo preko njihovog udruženja podržali. Sretan sam što smo imali priliku biti dio ovog vrijednog djela.”

Gradska uprava Zenica i Udruženje ratnih vojnih invalida Zenica redovno izdvajaju značajna sredstva za podršku raznim programima i projektima koji unapređuju položaj ove populacije stanovništva.


Najpopularnije vijesti