Poboljšanje infrastrukture Ulice Potok: Početak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže


Naslovna slika

Početak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Ulici Potok, označava važan korak u poboljšanju stanja postojeće infrastrukture. JP ”ViK” d.o.o. Zenica, kao odgovorno preduzeće, donijelo je odluku o rekonstrukciji vodovodne mreže i izgradnji potpuno nove kanalizacione mreže radi rješavanja trenutnih problema. Nakon pripreme tehničke dokumentacije i dobijanja svih potrebnih dozvola, radovi su počeli 01. jula 2024. godine.

Vrijednost projekta iznosi približno 355.000 KM, dok se realizacija projekta obavlja se u saradnji s Gradom Zenica, koji će nakon završetka komunalnih radova, prema Planu asfaltiranja gradskih ulica, izvršiti rekonstrukciju same Ulice Potok

Ukupna vrijednost projekta iznosi približno 355.000 KM, što će biti financirano iz sredstava JP ”ViK” d.o.o. Zenica. Koordinacija realizacije projekta obavlja se u saradnji s Gradom Zenica, koji će nakon završetka komunalnih radova, prema Planu asfaltiranja gradskih ulica, izvršiti rekonstrukciju same Ulice Potok.

Očekuje se da će uspješnom realizacijom ovog projekta biti značajno unaprijeđeni uslovi života i poboljšan kvalitet usluga za stanovnike ove ulice. JP ”ViK” d.o.o. Zenica moli građane Ulice Potok za strpljenje i razumijevanje tokom trajanja radova, te se zahvaljuje na podršci u ostvarenju ovog važnog infrastrukturnog projekta.


Najpopularnije vijesti