Zbog radova na mostu “Metalurg” totalna obustava saobraćaja


Izvršna agencija za realizaciju  projekta GGM-a i Grad Zenica vas obavještava javnost da je  u toku izvođenje radova na sanaciji dilatacija na mostu „Metalurg“ koje je počelo dana 02.06.2016. godine. Zbog kompleksnog problema koji ugrožava stabilnost mostovske konstrukcije radovi na sanaciji obalnog oslonca i mostovske konstrukcije moraju se izvoditi uz povremenu ili totalnu obustavu saobraćaja.
Za period od 07.06. (utorak) do 27.06. (ponedjeljak) 2016. godine u trajanju od 20 dana planirana je totalna obustava saobraćaja na relaciji kružna raskrsnica Metalurg–Aleja Šehida (raskrsnica ispred PC Džananović-lokacija punjenja cisterni sa hidranta).
Režim kretanja teretnog saobraćaja i ostalog mješovitog sabraćaja motornih vozila do PC Džananović će se odvijati na realciji iz pravaca naselja Crkvice i iz pravca kružne raskrsnice Babina rijeka preko k.r. Crkvice kod Binga do Aleja Šehida (raskrsnica ispred PC Džananović prije mosta - kod punjenja cisterni na hidrantu) i obratno.
Gradski autobuski i kompletan autobuski saobraćaj iz pravca Babina se preusmjerava relacijom Crkvice - k.r. Babina rijeka – k.r. Drveni most – Bulevar – Autobuska stanica i obratno.
Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od petka 03.06.2016. godine od 7:00 sati i trajaće do okončanja radova I i II faze sanacije dilatacije (sanacije obalnog oslonca i kolovozne konstrukcije ispred mosta sa sanacijom prelazne ploče mosta „Metalurg“ (planirano okončanje 26.06.2016.godine).
Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Grad Zenica mole za razumjevanje i apeluju na učesnike u saobraćaju da maksimalno poštuju privremenu gradilišnu signalizaciju i najavljenu promjenu režima saobraćaja (totalnu obustavu). Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM i Grad Zenica

Zadnja obavještenja

Pogledaj sva obavještenja