Javna tribina: Kupujmo i koristimo bh proizvode


Naslovna slika
Agencija ZEDA i Udruženje „Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH“
O R G A N I Z U J U

JAVNU TRIBINU NA TEMU: „Kupujmo i koristimo domaće BH proizvode“

Enormno visok deficit u trgovinskoj razmjeni naše zemlje, visoka stopa nezaposlenosti, nedovoljno osnažena konkurentska pozicija BH preduzeća su neki od pokazatelja stanja naše privrede. Možda nismo odgovorni za stanje spomenutih pokazatelja, ali za jedno apsolutno jesmo: ukoliko ne želimo i ne nastojimo da ih promijenimo i time osiguramo bolju budućnost za našu djecu. Minimalan doprinos svakog Bosanca i Hercegovca jačanju BH privrede jeste kupovina i korištenje domaćih proizvoda.
Cilj tribine je buđenje svijesti BH građana za kupovinu domaćih proizvoda, te upoznavanje BH privrednika o potrebi da svojim proizvodima daju prepoznatljiv BH imidž.
Partner Agenciji ZEDA u organizaciji tribine je Udruženje „Kupujmo i  koristimo domaće“ sa timom mladih stručnjaka koji su pokrenuli aktivnosti na brendiranju i prepoznatljivosti domaćih proizvoda.

Tribina će se održati u srijedu 09. jula 2008.godine, sa početkom u 19,00 sati u Velikoj sali Općine Zenica, sa slijedećim programom:

–    Zašto nam treba znak ”PROIZVEDENO U BiH”
–    Zakonska ograničenja
–    Promocija BH proizvoda putem kancelarija Udruženja van Bosne i Hercegovine
–    Kako se registrovati i biti član udruženja Kupujmo i koristimo domaće
–    Investitorski  potencijali BH dijaspore

Bila bi nam izuzetna čast da se odazovete ovom pozivu i uzmete aktivno učešće na tribini, kako bi svi zajedno podržali opstanak i izgradnju Bosne i Hercegovine.

ZAŠTO JE VAŽNO DA PRILIKOM ODABIRA PROIZVODA BIRAMO ONE KOJI SU PROIZVEDENI U BOSNI I HERCEGOVINI?

                                AGENCIJA ZEDA

Najpopularnije vijesti