Jačanje struktura civilne zaštite Grada Zenica: Nabavljeno novo sanitetsko vozilo


Naslovna slika

U cilju jačanja sistema civilne zaštite Grada Zenica, danas je izvršena primopredaja novog sanitetskog vozila koje je nabavila Civilna zaštita. Ovo novo vozilo predstavlja dodatno osiguranje u pružanju hitne medicinske pomoći građanima Zenice.

Gradonačelnik Fuad Kasumović istakao je značaj kontinuiranog ulaganja u opremanje civilne zaštite Grada, naglašavajući: “Grad Zenica kontinuirano radi na opremanju civilne zaštite i želimo da bude najopremljenija, što sada već i jeste. Stoga smo donijeli odluku o kupovini jednog sanitetskog vozila, kao što smo to ranije uradili za mnoge druge spasilačke jedinice.”

Primopredaji su prisustvovali direktorica Doma zdravlja Zenica, dr. sci. prim. Mersija Kasumović, koja je istakla važnost novog vozila u pružanju pomoći građanima Zenice, kao i pomoćnik Gradonačelnika za civilnu zaštitu, Muamer Kovač, koji je naglasio vrijednost nabavljenog vozila te njegovu višestranu upotrebljivost.

“Vrijednost nabavljenog sanitetskog vozila sa svom pridruženom opremom iznosi 119.340,00 KM. Sigurno je riječ o vozilu koje može odgovoriti svim potrebama na terenu, a koje će služiti za potrebe građana Zenice, ali u slučaju potrebe i za pomoć stanovništvu BiH”, kazao je Kovač.

Ovo novo sanitetsko vozilo predstavlja važan korak ka efikasnijem pružanju medicinske pomoći građanima Zenice, doprinoseći tako kvaliteti života i bezbjednosti lokalne zajednice.


Najpopularnije vijesti