Gradonačelniku Kasumoviću uručena počasna članska karta “Preporoda”


Naslovna slika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je prijem za Ajdina Huseinspahića, predsjednika Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” u Zenici.

Inače, a kako je kazao predsjednik Huseinspahić, radi se o tradicionalnoj godišnjoj posjeti akademskim, vjerskim, kulturnim, političkim osobama grada Zenice.

Huseinspahić u tradicionalnoj godišnjoj posjeti

Ovom prilikom govorilo se o aktivnostima BZK “Preporod” u proteklom periodu, ali i o rješavanju vlasništva prostora u kojem se nalaze kako bi se pristupilo njegovoj kvalitetnijoj adaptaciji.

“Nažalost, pokušavali smo da Grad Zenica dobije vlasništvo nad objektom, ali politike kažnjavaju građane Zenice i ne daju to Gradu. Naša je intencija da uredimo taj objekat, ali i prostor ispred njega koji je, pričaju mi građani, ranije nekada bio ugostiteljski objekat sa baštom gdje su se održavali brojni sadržaji. Grad Zenica bi uložio u potpunu rekonstrukciju i ponovo smo pokrenuli aktivnosti na rješavanju pitanja vlasništa i nadam se da će ovaj put pobijediti razum”, rekao je gradonačelnik Kasumović, dodajući kako je Gradska uprava Zenica sa njim na čelu u proteklom periodu podržavala aktivnosti “Preporoda” što će se nastaviti i u ovoj godini.

Na kraju sastanka, predsjednik Huseinspahić uručio je gradonačelniku zahvalnicu za poseban doprinos očuvanju kulturnog identiteta Bošnjaka, bosanske posebnosti i države Bosne i Hercegovine, te počasnu člansku kartu “Preporoda”.

Gradonačelniku Kasumoviću uručena zahvalnica za poseban doprinos očuvanju kulturnog identiteta Bošnjaka

Najpopularnije vijesti