Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, posjetio šest mjesnih zajednica: Razgovor s građanima o prioritetima i izazovima


Naslovna slika

Jučer je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, sa svojim ključnim saradnicima iz Službe za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice, posjetio šest lokalnih naselja u nastavku terenskih posjeta. Tokom ovih susreta, gradonačelnik je vodio razgovore sa sugrađanima o trenutnim izazovima i prioritetima u njihovim zajednicama.

U naselju Novo Radakovo, gradonačelnik Kasumović pažljivo je saslušao urgentne izazove koje su mu prenijeli povjerenik i građani ove gradske mjesne zajednice. Pitanja se većinom odnose na preostale infrastrukturne radove, čija dinamika realizacije uglavnom zavisi od imovinsko-pravnih odnosa. Posebno je naglašen problem vodosnabdijevanja u jednoj lokalnoj ulici, koji će biti prioritet u narednom periodu. Gradonačelnik je najavio planove za adaptaciju zelenih površina kao malih oaza odmora i zabave, smještenih između velikih stambenih kompleksa.

Nakon toga, održani su radni susreti u mjesnim zajednicama Klopče, Perin Han, Tišina, Gorica te u mjesnoj zajednici Putovići. Na ovim susretima, prisustvovao je veliki broj mještana, a gradonačelnik Kasumović je istakao važnost direktnog komuniciranja s građanima.

“Ove radne posjete su dio mog plana, gdje želim direktno od vas, bez posrednika, čuti što su to najprioritetnije stvari koje se trebaju realizovati u narednom periodu. Ohrabruje me činjenica da su zahtjevi realni i da je njihov broj manji, što ukazuje na već ostvarene rezultate. Radimo na projektima bez ijedne marke zaduženja, pokazujući domaćinski odnos prema novcu naših građana,” istakao je gradonačelnik.

U posjećenim mjesnim zajednicama dominiraju pitanja preostalih infrastrukturnih radova, redovnog vodosnabdijevanja te uređenja površina za djecu i mlade.

U mjesnoj zajednici Putovići, gradonačelnik Kasumović se, osim s mještanima, sastao i s članicama lokalnog udruženja žena. One su mu srdačno zahvalile na podršci, a gradonačelnik je naglasio važnost aktivnosti ovakvih udruženja. Ohrabrio je i druge mjesne zajednice da registruju svoja udruženja, uz obećanje da će Grad pružiti podršku. Aktivni, dinamični, samoinicijativni i slobodni građani su ključ izgradnje zdravog društva.

Danas 29. februara posjete će biti upriličene Starom Radakovu u 12:00 sati, Odmutu u 12:45 sati, Raspotočju 13:30 sati, Drivuši u 14:15 sati, Janjićima u 15:00 sati, Lašvi u 15:45 sati te Mošćanici u 16:30 sati.


Najpopularnije vijesti