Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nagrađuje i podržava izuzetne srednjoškolce


Naslovna slika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, danas je organizovao prijem za srednjoškolce koji su za vrijeme svoga školovanja postigli izuzetne uspjehe.

Ukupno 133 učenika iz 10 škola sa područja Grada Zenica primilo je novčanu nagradu od stotinu konvertibilnih maraka i “Ljetopis” Mula Mustafe Bašeskije, dokument prvorazrednog značaja za političku i kulturnu historiju Bosne, kao priznanje za njihov dosadašnji naporan rad i trud. Također, ove godine svi nagrađeni maturanti imat će priliku da putuju na jednodnevni izlet koji će za njih finansirati Grad Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović se obratio najboljim maturantima, istakavši: “Velika mi je čast i zadovoljstvo biti s vama danas. Važno je da se uvijek trudite biti najbolji. Vi ste budućnost Zenice, budućnost Bosne i Hercegovine. Trebamo vam na svaki način omogućiti sve uslove kako biste mogli nastaviti biti najbolji. Svi bi trebali nastaviti školovanje, a za one koji ne budu htjeli Grad će obezbijediti da odradite pripravnički staž. Važno je da racionalno birate svoja buduća zanimanja i da ako je ikako moguće ostanete u svojoj domovini.”

Dodao je kako se mladi trebaju boriti za svoje mjesto u društvu putem znanja, potičući maturante da nastave dalje školovanje i pozivajući ih da istraže mogućnosti stipendiranja.

Na kraju je poručio: “Kao gradonačelnik, obećavam vam podršku našeg Grada u vašim budućim naporima. Zenica je vaš dom, mjesto gdje ste stekli znanje i vještine koje će vam pomoći da ostvarite svoje snove. Bez obzira na to gdje vas život odvede, znajte da uvijek možete računati na podršku svog Grada.”


Najpopularnije vijesti