Gradonačelnik Kasumović u Gornjozeničkom kraju: Uradilo se dosta i manji je broj zahtjeva, ali fokus ostaje na rješavanju preostalih izazova


Naslovna slika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je još četiri mjesne zajednice – Trgovišće, Gornju Zenicu, Vražale i Dobriljeno, u sklopu ranije započetih obilazaka mjesnih zajednica i radnih susreta s mještanima.

“Iako su ovo dani mog godišnjeg odmora, provodim ih u obilasku mjesnih zajednica i susretima sa svojim građanima. Svjestan sam važnosti i potrebe da obiđem svaku mjesnu zajednicu, kako bih u tekućem mjesecu aprilu predložio Gradskom vijeću plan prioritetnih radova na usvajanje”, istakao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Uz gradonačelnika Kasumovića na radnim susretima su prisustvovali i saradnici za oblast putne infrastrukture, vodoprivrede i komunalnih poslova. Upravo iz ovih segmenata javne brige su najčešći izazovi građana, stoga je prisustvo predstavnika Gradske uprave iz ovih oblasti na terenu često, ali i važno u direktnim konsultacijama s građanima.

Gradonačelnik je na kraju radnih posjeta Gornjozeničkom slivu konstatovao da je zahtjeva sve manje, što predstavlja prirodan slijed jer se uradilo dosta u proteklom periodu, međutim izazovi i problemi koji su ostali bit će rješavani u skladu s prioritetima koje su postavili sami mještani.

Radne posjete se nastavljaju danas posjetom mjesnim zajednicama Vrselje: 12:00 sati, Pojske: 12:45 sati, Stranjani: 13:30 sati, Janjac: 14:15 sati, Lokvine: 15:00 sati, Čajdraš – Vjetrenice: 16:00 sati i Broda: 16:45 sati.


Najpopularnije vijesti