Gradonačelnik Kasumović pustio u upotrebu javnu rasvjetu u Ljubetovu: Prvi put u historiji sela kompletna javna rasvjeta


Naslovna slika

Naselje Ljubetovo konačno je osvijetljeno.

Nakon intenzivnih radova, javna rasvjeta je postavljena i spremna za aktivaciju. Ovaj značajan korak za lokalnu zajednicu rezultat je Ugovora o izvođenju radova na proširenju i izgradnji javne rasvjete, potpisanog još u martu 2022. godine.

Rasvjetu je simbolično uključio gradonačelnik Fuad Kasumović uz prisustvo bojnih mještana te je ovom prilikom naglasio:” Prvi put u historiji ovoga naselja imamo kompletnu rasvjetu, i zbog toga sam sretan. Istini za volju kasnimo zbog izvođača radova jer imaju izazova i poteškoća s ljudskim resursima ali radovi teku. Sigurno da će rasvjeta u selima omogućiti ugodniji život.”

Sistem javne rasvjete sastoji se od 30 rasvjetnih tijela, što znači da je kompletno naselje Ljubetovo sada obasjano svjetlom. Ovo je posebno važno jer naselje dosad nije imalo javnu rasvjetu, što je često predstavljalo izazov za mještane.

Od 6. juna 2024. godine, javna rasvjeta će biti u funkciji, što označava kraj procedura pribavljanja svih potrebnih saglasnosti i priključenja na elektrodistributivnu mrežu. Sistem će biti aktiviran svakog dana u 20:35 h i isključen u 05:10 h, prateći tako prirodni ritam dana i noći.

Ovo novo svjetlo donosi sa sobom mnoge koristi za zajednicu, uključujući povećanje energetske efikasnosti i poboljšanje kvaliteta života mještana. Naselje Ljubetovo sada može uživati u kontinuiranoj javnoj rasvjeti koja će sigurno doprinijeti boljem životnom okruženju za sve.


Najpopularnije vijesti