Gradonačelnik Kasumović obišao radove na sanaciji krovnih ploha zgrade BNP-a


Naslovna slika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas Bosansko narodno pozorište Zenica, kojom prilikom je obišao i radove na sanaciji krovnih ploha zgrade BNP-a.

Ugovor o izvođenju radova na sanaciji krovnih ploha zgrade BNP-a Zenica potpisan je u avgustu ove godine.

“Prije svega, želim reći da je Bosansko narodno pozorište Zenica prema svim pokazateljima ljudi iz struke najljepše i najbolje pozorište na zapadnom Balkanu. I ovaj objekat, kao i mnogi u Zenici bio je u lošem stanju. Zbog toga se pristupilo njegovoj sanaciji. Dosad je urađena fasada i zamjena staklenih stijena i opreme za ozvučenje, međutim najvažniji projekat je ovaj koji građani ne mogu vidjeti, a koji košta oko 1,5 miliona KM i predstavlja sanaciju ravnog krova i ostalih dijelova”, rekao je gradonačelnik Kasumović dodavši da radovi još nisu završeni.

“Došao sam ovdje da zajedno s menadžmentom JU Bosansko narodno pozorište Zenica obiđem radove. Obišli smo prostorije BNP-a i nažalost još uvijek na dosta mjesta voda ide. Ovdje sam došao i da se uvjerim te da upozorim nadzor, koji je JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” da moraju radove nadzirati u skladu sa zakonom”, naglasio je, između ostalog, gradonačelnik Kasumović.

Direktor JU Bosansko narodno pozorište Zenica Miroljub Mijatović je informisao gradonačelnika Kasumovića i o drugim potrebama ove ustanove, izražavajući pri tom zadovoljstvo dosadašnjim odnosom Grada Zenica prema BNP-u.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je kazao da će Grad Zenica u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti nastaviti podržavati rad JU Bosansko narodno pozorište Zenica.    


Najpopularnije vijesti