Gradonačelnik Kasumović obećao punu podršku: Oživljava se sajam ZEPS na njegov 30. rođendan


Naslovna slika

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, održao je danas sastanak sa Senadom Pašalićem, direktorom Zeničke razvojne agencije “ZEDA”, i Elvirom Ajanovićem, direktorom firme “Tapas” d.o.o. Zenica.

Tema ovog sastanka bilo je oživljavanje Zeničkog Privrednog Sajma, a koji se posljednji put na Kamberovića polju u Zenici održao 2019. godine.

“Pokreće se inicijativa da se oživi ZEPS i to na 30. rođendan od njegovog postojanja. Dakle, postoje iskrene i ozbiljne namjere da ga pokrenemo i radimo. Posljednji put ZEPS se održao 2019. godine, a ove godine treba ponovo krenuti i mi želimo da ga vratimo Zenici. Nosilac ove ideje i projekta bit će TAPAS d.o.o. Zenica, uz podršku ZEDA-e, zeničkih privrednika, Grada Zenica, Privredne komore FBiH… Radi se o projektu od privrednog značaja tako da očekujemo kako će svi dati svoj doprinos”, kaže Ajanović.

Ističe kako je planirano da ovogodišnji ZEPS bude organiziran od 1. do 5. oktobra na Kamberovića polju, a nesebičnu podršku dati će i Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

“Javnosti je poznato kako su mene optuživali da sam ukinuo ZEPS, a opće je poznato kako je SDA to prodala Hilmi Selimoviću, a on Slovencima pa ga ugasili. Gradska uprava Zenica pomaže privrednicima otkako sam ja došao za gradonačelnika, ali i da se ponovo sada organizuje sajam ZEPS koji je planiran u oktobru. Obnavljamo evo i ovu tradiciju, baš kako to činimo i za brojne druge stvari”, rekao je gradonačelnik Kasumović.


Najpopularnije vijesti