Gradonačelnik Kasumović na svečanom otvorenju preduzeća TPS d.o.o. Zenica: Grad Zenica stvara kvalitetne pretpostavke za razvoj poduzetništva


Naslovna slika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je prisustvovao svečanom otvaranju preduzeća TPS d.o.o. Zenica, smještenog unutar poslovne zone Raspotočje, koja je središte za nekoliko uglednih kompanija. U svom obraćanju, gradonačelnik je istakao važnost stvaranja povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva u gradu.

“Sretan sam što mogu biti dio ove svečanosti i čestitam dr. Durakoviću, njegovoj porodici i saradnicima na velikom uspjehu. Profesor Duraković je demonstrirao jasnu viziju, koja treba služiti kao primjer, posebno mladima”, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Podsjetivši na prošlost Zenice kao grada teške industrije, gradonačelnik je naglasio važnost prilagođavanja novim vremenima i promjenama okolnosti te potrebu za razvojem poduzetničkog duha.

“Grad Zenica, iako u svojevrsnom medijskom mraku, aktivno radi na razvoju poduzetništva. Naše poslovne zone ne samo što doprinose prosperitetu lokalnog poduzetništva, već to sada čine na ekološki osviješten način”, dodao je gradonačelnik Kasumović.

Govoreći o ulaganjima u infrastrukturu poslovnih zona, gradonačelnik je istakao napore Grada Zenica u stvaranju povoljnih uslova za nove poslovne subjekte.

“Posljednjih godina, uloženo je 3.5 miliona KM u infrastrukturu samo u poslovnoj zoni Zenica 1. To uključuje izgradnju novih saobraćajnica, vodovodnih i kanalizacionih instalacija, uređenje parkinga i postavljanje LED rasvjete. Sve to stvara povoljnu atmosferu za razvoj novih poslova i radnih mjesta. Otvoreno je 191 preduzeće u kojima radi više od 1.700 uposlenika”, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Novootvoreno preduzeće TPS “Thermal process solutions” će se baviti proizvodnjom i rekonstrukcijom industrijskih objekata, prodajom vatrogasne opreme i grijnih tijela, te pružanjem usluga u oblasti mjerenja i regulacije opreme.

Novootvoreno preduzeće TPS “Thermal process solutions” d.o.o Zenica

Ovaj događaj predstavlja još jedan korak ka ostvarenju vizije prosperitetne i dinamične poslovne zajednice u Zenici, pružajući priliku za mlade ljude i nove poduzetničke poduhvate.


Najpopularnije vijesti