Gradonačelnik Fuad Kasumović primio u posjetu predstavnike Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti


Naslovna slika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je u posjetu predstavnike Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti. Danas je s njima razgovarao o dosadašnjim aktivnostima, planiranim projektima te o podršci koju Grad kontinuirano pruža ovoj organizaciji.

Gradonačelniku Kasumoviću uručena zahvalnica za poseban doprinos obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

“Njegovanje kulture sjećanja je važan faktor koji oblikuje naše poglede ka budućnosti. Ovi ljudi doprinose našoj svijesti i živi su svjedoci žrtve koju smo podnijeli za domovinu i narod u najneizvjesnijim trenucima. Stoga, cijenim važnost kontinuirane podrške ovom i svim sličnim udruženjima. Ja ću podržati njihova nastojanja kojima se njeguje patriotizam i ljubav prema domovini”, izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Udruženje planira odlazak u Srebrenicu na godišnjicu genocida, te će upravo Grad Zenica biti pokrovitelj putovanja veterana i članova Udruženja na ovo važno putovanje. Na sastanku je razgovarano o tekućim izazovima ali i sumirani utisci sa obilježavanja 1. marta, koje je ove godine bilo na zavidnom nivou zahvaljujući Udruženju i Gradskoj upravi, pa je stoga sastanak iskorišten za dodjelu zahvalnice gradonačelniku Kasumoviću.


Najpopularnije vijesti