Gradonačelnik Fuad Kasumović posjetio naselje Babina Rijeka radi planirane rekonstrukcije sportskih terena i dječijih igrališta


Naslovna slika

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, danas je posjetio naselje Babina Rijeka gdje se sastao s predstavnikom ove Mjesne zajednice. Prilikom posjete, pridružili su mu se pomoćnica za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, Sumae Mujkanović te Elmin Škulj, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o Zenica.

Izgradnja i adaptacija dječijih igrališta su samo dio šireg programa Grada Zenica koji je usmjeren na poticanje fizičke aktivnosti i socijalizacije djece u eri digitalizacije i društvenih mreža koje mogu ograničiti njihov razvoj.

Glavni fokus posjete bio je na planiranim radovima rekonstrukcije sportskih terena i adaptaciji dječjih igrališta u ovom naselju. Gradonačelnik Kasumović istaknuo je važnost intervencija za unapređenje društvenog života djece i mladih u zajednici.

“Ovo je jedno od većih naselja u našem gradu i zaslužuje da uložimo napore u poboljšanje infrastrukture, posebno za našu mladost. Danas smo na licu mjesta razgovarali o planovima, a uskoro ćemo započeti s izgradnjom i rekonstrukcijom. Zahvaljujući stabilnom budžetu Grada, bez potrebe za zaduživanjem, svaki projekat se realizuje uspješno”, dodao je gradonačelnik Kasumović.

Izgradnja i adaptacija dječijih igrališta su samo dio šireg programa Grada Zenica koji je usmjeren na poticanje fizičke aktivnosti i socijalizacije djece u eri digitalizacije i društvenih mreža koje mogu ograničiti njihov razvoj. Dječija igrališta igraju ključnu ulogu u razvoju zdravih ličnosti, omogućavajući im prostor za igru i interakciju koja je esencijalna za pravilan razvoj.


Najpopularnije vijesti