Danas potpisani ugovori za tradicionalne zanate: Podsticajna sredstava u oblasti privrede za 2024. godinu u iznosu od 300.000,00 KM u okviru 4 mjere


Naslovna slika

Danas je u Gradskoj upravi Zenica upriličeno potpisivanje ugovora s privrednim subjektima koji su odabrani u okviru Javnog poziva za dodjelu podsticajnih sredstava u oblasti privrede za 2024. godini na području grada Zenica. Tačnije, danas su potpisani ugovori po osnovu Mjere 4 – podsticaj za tradicionalne zanate. Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Fuad Kasumović i pomoćnica za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem, Amra Mehmedić, sa saradnicima.

Gradska uprava, putem svoje Službe za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem, u sklopu redovnih Javnih poziva, dodjeljuje podsticaje već drugu godinu za redom za tradicionalne zanate. Prijavljenih kandidata na Javnom pozivu je bilo 16, od toga je komisija odobrila sredstva za 12 kandidata koji su ispunjavali uslove. Ukupan iznos podsticaja za privredne subjekte koji se bave tradicionalnim zanatima je 18.000,00 KM.

“Grad Zenica, odnosno resorna Služba, svake godine raspisuje Javne pozive putem kojih podsticajnim sredstvima podržavamo poduzetništvo u našem gradu. Želja mi je da u svakom slučaju probudimo ovaj poduzetnički duh kod naših građana, koji tradicionalno nije bio prisutan. Razumljivo, zbog velikih industrijskih i drugih pogona koji su nekada bili vodeća poslovna djelatnost našega grada. Vremena se mijenjaju i sretan sam što je sve više uspješnih privrednika koji koriste pogodnosti naših programa u okviru Poslovne zone. Tradicionalni zanati su važni, veoma je bitno da vas podržavamo, kako biste mogli nastaviti raditi”, izjavio je, između ostalog, gradonačelnik Kasumović, ističući važnost očuvanja i podrške tradicionalnim zanatima u kontekstu ekonomske i kulturne valorizacije Zenice.

Komisija odobrila sredstva za 12 kandidata koji su ispunjavali uslove

Narednih dana će u Gradskoj upravi biti potpisani i drugi ugovori putem podsticajnih mjera, odnosno već sutra će se upriličiti potpisivanje ugovora putem Podsticaja za razvoj postojećih obrta, mikro i malih preduzeća i Podsticaja za jačanje ženskog poduzetništva u Velikoj sali Grada s početkom u 13:00 sati.


Najpopularnije vijesti