Čestitka gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića povodom Svjetskog dana Roma: Stojim uz građane romske nacionalnosti i želim nastavak podrške i partnerstva u ostvarivanju vaših prava i potreba


Naslovna slika

U ime Gradske uprave Zenica i u svoje lično ime, srdačno čestitam Svjetski dan Roma svim našim sugrađanima romske nacionalnosti. Danas je prilika da zajedno proslavimo važan dan u vašoj kulturi i zajedno obilježimo važnost vaše prisutnosti u našem gradu.

Želim izraziti nadu da ćete provesti ovaj dan u dobrom zdravlju, lijepom raspoloženju i u krugu svojih porodica. Naša zajednica je svjedok konkretnih koraka koje poduzimamo kako bismo poboljšali status, kvalitet života i prava Roma. Smatram da Grad Zenica može poslužiti kao primjer mnogim lokalnim zajednicama u tome.

Moj cilj je da kroz zajedničke napore postignemo još bolje rezultate u uključivanju Roma u svakodnevni život, posebno u zdravstveni i obrazovni sistem. Želim da zajedno stvaramo okruženje u kojem svaki pojedinac, bez obzira na nacionalnu pripadnost, ima priliku realizovati svoje potencijale i doprinijeti zajednici.

Stojim uz naše sugrađane romske nacionalnosti i želim nastavak podrške i partnerstva u ostvarivanju vaših prava i potreba. Neka današnja proslava bude podsjetnik na našu posvećenost raznolikosti i inkluziji, te našu zajedničku viziju bolje budućnosti za sve nas.

Sretan vam Svjetski dan Roma!


Najpopularnije vijesti