Svečanost u Putovićima povodom asfaltiranja 270 metara puta i izgradnje 630 metara kanalizacione mreže


Naslovna slika
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je danas svečanosti u Putovićima kod Zenice, gdje je upriličeno otvorenje 270 metara asfaltirane dionice puta, kao i izgradnje 630 metara kanalizacione mreže.

Ukupna vrijednost sanacije asfaltirane dionice puta, širine četiri metra, kao i izgradnje dijela fekalne kanalizacije iznosi oko 160.000 KM.

Prema riječima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, prije nekoliko mjeseci obilazeći ovu mjesnu zajednicu ustanovljeno je da im je prioritet rješavanje kanalizacione mreže.

"Uradili smo pola, a ovih dana se otvara tender i za sanaciju druge dionice nakon čega će biti kompletno riješen problem kanalizacije. Nakon što su ti radovi završeni, izvršili smo i asfaltiranje ulice do doma te nastavljamo i dalje s radovima", rekao je gradonačelnik Kasumović.

Obraćajući se prisutnim mještanima, koji su bili oduševljeni činjenicom da im se rješava gorući poblem kanalizacione mreže, gradonačelnik Zenice je saopćio da je u toku potpisivanje ugovora o izvođenju radova na izgradnji drugog dijela kanalizacije čime bi se čitava mjesna zajednica pokrila kanalizacionom mrežom. Vrijednost ovih planiranih radova iznosi 305.000 KM.

Najpopularnije vijesti