Gradonačelnik Kasumović posjetio 11. sajam Dani organske proizvodnje


Naslovna slika
U centru Zenice održava se 11. sajam "Dani organske proizvodnje – Zenica 2017" čiji je organizator Savez Udruženja organskih proizvođača FBiH. Na sajmu učestvuje tridesetak proizvođača organske hrane iz Zenice i drugih gradova BiH. Izložbene prostore posjetio je danas i sa izlagačima o aktuelnom stanju u ovoj oblasti razgovarao gradonačelnik Fuad Kasumović. Gradska uprava Zenice kako je istakao gradonačelnik Kasumović, podržat će poljoprivredne proizvođače u svakom smislu.

"I ovaj sajam je dokaz da naši ljudi vrijedno rade i da ne odustaju od svoje vizije. Svjedoci smo da vremenske prilike od početka godine nisu naklonjene poljoprivrednicima i zato vjerujem da će sredstva od 2 miliona KM koliko smo opredijelili u budžetu Grada direktno za podršku poljoprivrednicima, biti dostatna ne samo za prevazilaženje problema, nego i za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Nadam se da će ovaj Program poticaja poljoprivrednicima dobiti saglasnost na narednoj sjednici Gradskog vijeća i da će oni koji pokušavaju spriječiti da pomoć dođe do poljoprivrednika, shvatiti da ih je narod birao da mu bude bolje, a ne teže", između ostalog na prigodnoj svečanosti rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović, pozivajući sugrađane da kupuju domaće jer na taj način doprinose i razvoju svoje zajednice.

U prisustvu brojnih građana Zenice i gostiju, predsjednik Saveza Udruženja organskih proizvođača FBiH Sejad Herceg, zbog kako je rekao, istrajne borbe za bolje sutra poljoprivrednih proizvođača i urađenog u proteklom periodu, gradonačelniku Kasumoviću uručio je priznanje "Zlatna korpa organskih proizvoda".

Najpopularnije vijesti