Održan sastanak sa predstavnicima MZ Mošćanica


Naslovna slika

Vezano za jučerašnju blokadu puta u Mjesnoj zajednici Mošćanica sa predstavnicima zaseoka  Bare u kabinetu VD Gradonačelnika  Zenice održan je sastanak.
Zaključeno je da će Grad urgirati kod UNDP-a da izvođača radova što prije  uvedu  u posao na sanaciji  oštećenja od klizišta  (cijenimo do polovine avgusta 2016. godine) s čim  su  se  sagolasili i predstavnici  MZ Mošćanica.
 U zaseoku Bare je tokom 2014. godine  za vrijeme  elementarne nepogode došlo do aktiviranja klizišta koje je oštetilo i ugrozilo veliki broj stambenih i pomoćnih  objeketa kao i dio makadamskog puta za zaselak Bare.
Zbog velike investicijske vrijednosti  projkta (oko  550.000,00 KM)  Grad Zenica je aplicirao na Javni poziv  kojeg je raspisao donator UNDP. Projekt je od strane ove organizacije prepoznat kao hitan, zbog velikog broja ugroženih  i već oštećenih objekata od djelovanja klizišta, osim putne komunikacije.  Baziran je na  sufinansiranju .
 Nakon provedenih procedura  po Javnom pozivu  17. 06. 2016. godine potpisan je Sporazum  o sufinansiranju sa UNDP.  Zaključkom Gradonačerlnika  broj: 02-14-12890/16-1 od 20.06. 2016. godine  odobrena su sredstva za sufinansiranje .
 UNDP  trenutno vodi aktivnosti na  okončanju  tenderske procedure za izbor izvođača radova. Po okončanju  tih procedura obavijestit će Grad.
 Realizacijom  ovog projekta bit će  sanirano kompletno klizište u zaseoku Bare, čime će se zaštititi  i svi objekti ugroženi  djelovanjem klizišta.

Najpopularnije vijesti