Delegacija Grada Splita posjetila Zenicu


Naslovna slika

Danas je  Grad Zenicu posjetila  delegacija Grada Splita.Goste iz Splita primio je v.d. gradonačelnika mr. Selver Keleštura  sa saradnicima.
Splitsku delegaciju predvodio je gradonačelnik Ivo Baldasar, a činili su je još pročelnica ureda Marina Protić, voditelj Odsjeka za međunarodne poslove Nikola Horvat, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Splita Vahid efendija  Hadžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije Kadro Kulašin i predsjednik Vijeća bošnjačke nacinalne manjine grada Splita Edin Nurkić.
Selver Keleštura pozdravio je goste i zaželio im dobrodošlicu.Upoznao ih je sa razvojem  Zenice. Ovom prilikom pokrenuta je inicijativa da se uspostavi  saradnja  između Splita i Zenice u oblastma sporta, kulture, biznisa i turizma.
Delegacija iz Splita posjetila je sjedište Zeničko-dobojskog kantona gdje se razgovaralo sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Za vrijeme boravka u Zenici susreli su se i sa rukovodstvom  Ragbi kluba "Čelik".

Najpopularnije vijesti