Međureligijskim vijećem u Zenici u narednih šest mjeseci predsjedava Pravoslavna crkva


Naslovna slika
Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici (OMS), održao Petu redovnu sjednicu na kojoj je šestomjesečni mandat predsjedavanja preuzela Srpska Pravoslavna crkva.
Na ovoj sjednici  razmatrane su redovne teme, poput projekata koje članovi Ureda za mlade realizuju u saradnju sa Catholic Relief Service (CRS). Doneseni su konkretni planovi za nastavak projekata i događaja koji slijede u tekućem mjesecu aprilu te maju 2016. godine.
Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici (OMS), kao jedan od šest Odbora Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine, koji djeluju u lokalnim sredinama, kroz protekli period aktivnog djelovanja doprinosi razvoju tolerancije, trajnog mira, ukupnom povećanju nivoa svijesti za potrebom međureligijskog dijaloga između vjerskih zajednica i crkava.
Gospodin mr.sci. Jakub-ef. Salkica (Islamska zajednica) predao dužnost predsjedavajućeg Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici gospodinu jereju o. Marku Malešu ( Srpska Pravoslavna crkve). Primopredaji je predhodilo usvajanje Izviještaja o radu Odbora (OMS) u toku šestomjesečnog mandata predsjedavajućeg Jakub-ef. Salkice.
"Šestomjesečno predsjedavanje glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Zenici, gospodina mr.sci. Jakub-ef. Salkice u svakom segmentu može se ocijeniti najvišim stupnjem vrijednovanja. Naročito treba naglasiti doprinos predsjedavajućeg u realizaciji završetka radova na useljavanju konferencijske dvorane OMS-a"- zajednička je ocijena svih članova Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici.

Najpopularnije vijesti