Zeničko porodilište opremljeno savremenom opremom


Naslovna slika
U Kantonalnoj bolnici Zenica  svečano je otvorena novoopremljena  Služba za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju.
Korejsko-turska kompanija  "Howon Otomitiv Insaat Malzemeleri Filtre Sistemleri Sanayi Ve Ticaret" na inicijativu turske općine  Karpete i zeničkog gradonačelnika Husejina Smajlovića opremila je bolničku službu savremenom  medicinskom opremom. Vrijednost ulaganja je 490.000,00 eura. Radi se o vrijednoj donaciji koja će pomoći unapređenju  usluga koje nudi Kantonalna bolnica u kojoj se godišnje rodi oko 3.000 djece.
Na svečanosti koja je održana povodom završetka radova prisustvovali su Huseyin Uzulmez načelnik Općine  Karpete, Cem Kurtis direktor firme donatora  kompanije "Howon Otomani", Cihad Erginay ambasador Turske u BiH,  Miralem Galijašević premijer Zeničko-dobojskog kantona, Husejin Smajlović gradonačelnik i Skomorac Rasim v.d. direktor Bolnice. Oni su simboličnim presijecanjem vrpce predali na upotrebu novoopremljeni porođajni odjel u Kantonalnoj bolnici.
Galijašević, Smajlović i Skomorac su iskazali zahvalnost prijateljima iz Turske na vrijednoj donaciji koja sadrži dijagnostičke uređaje i popratnu opremu, CT i utrazvučne aparate, 67  bolničkih kreveta sa elektronskim  komandama, porođajne i operacione stolove i ormare.

Najpopularnije vijesti