Štab zimske službe za sezonu 2012./2013. godinu


Naslovna slika




Općina Zenica  izvršila je sve neophodne pripreme za predstojeću zimsku sezonu kako bi obezbijedila prohodnost i sigurnost puteva na podrućju općine u narednim mjesecima.  Održan je prvi sastanak Štaba  zimske službe za sezonu  2012./2013. godine. Analizirane su prošlogodišnje aktivnosti  zimske službe i predstavljen program  rada predstojeće zimske službe, koji je usklađen sa važećom zakonskom regulativom u Federciji i Bosni i Hercegovini i općinskim odlukama. Programom  su utvrđeni prioriteti  čišćenja i održavanja putnih pravaca, tehnologija i propisana  potrebna mehanizacija.
O  prohodnosti 117 kilometara gradskih   ulica u zimskom periodu brinut će  „Alba“ d.o.o. Za  280 kilometara loaklnih i nekategorisanih puteva zaduženo je  Privredno društvo „Komgrad- ZE“ Zenica.
 Izvođači  radova imaju dovoljno  posipnog materijala  i neophodnu mehanizaciju, obaviješten je Štab.
 Nadzor nad radom izvođača  vršit će  Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje  grada Zenica. Svoje obaveze za period  od 15. 11. 2012. godine  do 15. 03. 2013. godine, preuzeli su  Policijska uprava Zenica, Javno  preduzeće Perking- servis Zenica,  Služba  civilne zaštite i Služba za inspekcijske poslove Općine Zenica, te preduzeće “Zenicatrans” prevoz putnika.

Najpopularnije vijesti