Proljetno uređenje grada


Naslovna slika


Akcija proljetnog uređenja grada Zenice  zvanično je počela u nedjelju .Na Kamberovića polju zasađene su sadnice jasena i grmovi ukrasnog drveća .Nastavljena je čišćenjem u mjesnim zajednicama .Alat za čišćenje obezbijedila je Općina Zenica .U akciju su se uključili komunalno preduzeće Alba, Javno preduzeće za uređenje grada,  Policijska uprava , inspekcijska služba,  vatrogasci, članovi eko sekcija osnovnih i srednjih škola, obdaništa, sportski kolektivi i građani koji se iz godine u godinu sve masovnije  odazivaju akcijama za uređenje  okruženja u kojem žive.
Akcija koja se i ove godine odvija pod sloganom „Zenico volimo te“ obuhvatiće  uklanjanje divljih deponija, uređenje zelenih površina u blizini škola i parakovima, čišćenje obala i korita rijeke Bosne . Eko sekcije  će realizovati  projekte iz  oblasti ekologije  koji će imati edukativni karakter, a nedavno je održan  i već tradicionalni eko kviz u kojem su učestvovale sve zeničke osnovne škole.
I ove godine će najaktivniji i najuspješniji u akciji proljetne akcije uređenja  Zenice biti nagrađeni simbočnim nagradama  i priznanjima.

Najpopularnije vijesti