Ambasador Mađarske u BiH posjetio Zenicu


Naslovna slika


Ambasador Republike Mađarske  u Bosni i Hercegovini Imre Varga juče se u popodnevnim  satima  sastao  sa načelnikom općine Zenica Husejinom Smajlovićem .Tom  prilikom se ragovaralo o jačanju saradnje  Bosne i Hercegovine i Mađarske  i realizaciji određenih projekata iz oblasti infrastrukture  značajnih za lokalnu zajednicu.
Visoki gost je podsjetio da Zenica ima dobru saradnju sa mađarskim  bratskim gradom Zalaegersegom i dodao da te veze treba iskoristiti  u gradnji bilateralnih odnosa  sa  Republikom Mađarskom.Naglasio je da je Zenica grad atraktivan za mađarske investitore. Najavio je spremnost  Vlade Republike Mađarske da ulaže sredstva u lokalne , neprofitabilne projekte, na  vezano kreditiranje.
Načelnik Smajlović je  ambasadora Vargu upoznao sa aktuelnim projektnim aktivnostima u Zenici ističući posebno Glavnu gradsku magristralu, Akva park,Plavu vodu, Gasifikaciju grada na desnoj  obali rijeke Bosne, izgradnju prečistača otpadnih voda. Izrazio je spremnost na saradnju  lokalne zajednice ,na čijem je čelu, sa Vladom Republike Mađarske.
Nakon susreta sa načelnikom Smajlovićem u sali Vijeća Općine Zenica  ambasador Imre Varga učestvovao je na javnoj tribini gdje je održao   predavanje na temu  „Mapa puta-ukidanje viza za građane BiH“ .Tribinu je , u okviru svojih aktivnosti organizovao Evropski pokret u Bosni i Hercegovini.

Najpopularnije vijesti