Služba za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice: Obavijest o potpunoj obustavi saobraćaja na dionici Ponirak – Koprivna zbog radova na koridoru Vc


Prilozi za preuzimanje

TEKST OBAVIJESTI

Služba za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice obavještava javnost da će zbog izvođenja radova na izgradnji koridora Vc na dionici Poprikuše - Zenica Sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk – Ponirak, doći do potpune obustave saobraćaja na lokalnoj cesti L-7 Vranduk - Koprivna – veza M-17 na dionici Ponirak - Koprivna u dužini od cca 800 metara, u periodu od 28.10.2024 - 01.05.2025. godine.

Izvođaču radova CONSORTIUM AZVIRT LLC & HERING D.D. izdato je rješenje za odobrenje potpune obustave saobraćaja broj: 09-19-11635/24 MD od 21.10.2024. godine.

Za vrijeme potpune obustave saobraćaj će se preusmjeriti na sljedeći način:

  1. Vozači koji se kreću iz pravca Zenice prema naseljenim mjestima Koprivna i Gladovići, saobraćajnom signalizacijom na magistralnoj cesti M17, a prije skretanja za naseljena mjesta: Ponirak, Koprivna i Gladovići, bit će obaviješteni o potpunoj obustavi saobraćaja na dionici Ponirak – Koprivna, na način da će svoje kretanje nastaviti magistralnom cestom u pravcu Nemile, te će na mostu Bosna IV i priključku lokalne ceste L-7 biti postavljena saobraćajna signalizacija kojom je dozvoljeno skretanje desno za naseljena mjesta Koprivna i Gladovići, a gdje će biti ograničenje brzine na 40 km/h.
  1. Vozači koji se kreću iz pravca naseljenih mjesta Koprivna i Gladovići prema Zenici, kretat će se lokalnom cestom L-7 do priključka na M-17 i vršit će skretanje desno prema Nemili, te će na kružnom toku u Nemili izvršiti okretanje u pravcu Zenice.
  1. Vozači koji se kreću iz pravca Nemile prema naseljenim mjestima Koprivna i Gladovići, će se, prije mosta Bosna IV, isključivati sa magistralne ceste M-17 na lokalnu cestu L-7 prema naseljenim mjestima Koprivna i Gladovići.
  1. Vozači koji se kreću regionalnom cestom R445, iz pravca naseljenih mjesta Vranduk i Varošište prema naseljenim mjestima Koprivna i Gladovići, na Plavom mostu preko rijeke Bosna vršit će skretanje desno prema magistralnoj cesti M-17 na kojoj će, na mostu Bosna IV i priključku lokalne ceste L-7, biti postavljena saobraćajna signalizacija kojom je dozvoljeno skretanje desno za naseljena mjesta Koprivna i Gladovići.

Molimo građane i učesnike u saobraćaju za strpljenje i razumijevanje tokom trajanja radova.

Zadnja obavještenja

Pogledaj sva obavještenja