Sufinansiranje ekoloških inicijativa: 47.250 KM za nevladine organizacije u Zenici


Naslovna slika

U Gradskoj upravi Zenica danas je održano potpisivanje ugovora s nevladinim organizacijama, čiji će projekti biti sufinansirani iz budžetskih sredstava za 2024. godinu, a koji se odnose na zaštitu životne sredine. Odabir nevladinih organizacija za sufinansiranje projekata izvršen je putem Javnog poziva, kojim je osigurana transparentnost i jednak pristup svim zainteresovanim subjektima. Ukupna raspoloživa sredstva za ovu namjenu iznose 50.000,00 KM, od čega Grad sufinansira deset organizacija s ukupno 47.250,00 KM.

Želimo podržati sve organizacije koje imaju konstruktivne ideje, a danas je deset organizacija dobilo podršku, gradonačelnik Fuad Kasumović

„Ovo je kontinuirana podrška nevladinom sektoru, ovaj put za podršku realizaciji projekata iz domena zaštite okoliša. Našem gradu su potrebni čist zrak i čisto zemljište. Želimo podržati sve organizacije koje imaju konstruktivne ideje, a danas je deset organizacija dobilo podršku. Sljedeće godine Grad će odvojiti i znatno više sredstava, posebno za edukaciju naših sugrađana od vrtića, osnovnih i srednjih škola, s ciljem podizanja ekološke svijesti“, izjavio je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Potpisivanju je prisustvovao, pored predstavnika nevladinih organizacija, i Dejan Božić iz Sektora za ekologiju i komunalne poslove Grada Zenica. Očekuje se da će realizacija ovih projekata donijeti pozitivne promjene u lokalnoj zajednici i potaknuti veće angažovanje građana u pitanjima zaštite okoliša.

Gradska uprava Zenica nastavlja s radom na jačanju odnosa s nevladinim sektorom i otvorena je za nove inicijative koje će doprinijeti razvoju i unapređenju životne sredine.


Najpopularnije vijesti