Gradonačelnik Kasumović s predstavnicima NK “Čelik”: Podrška Grada Zenica neupitna


Naslovna slika

Gradonačelnik Fuad Kasumović danas je primio u radnu posjetu predstavnike NK “Čelik”. Ovaj susret je samo jedan u nizu sastanaka koji su se organizirali u Gradskoj upravi u posljednjih nekoliko mjeseci, a sve u cilju poboljšanja općeg stanja u Klubu i jačanja uloge Gradske uprave u tom kontekstu.

“Iako smo na početku imali različite poglede, mogu reći da je cijelo vrijeme saradnja bila korektna. Danas želim čestitati ovoj mladoj ekipi koja sada uspješno vodi Čelik. Grad Zenica stalno prati situaciju i, kao što znate, preuzeli smo Reprogram. U skladu s tim, svaki mjesec imamo dotacije za Čelik, ali pored toga finansiramo i druge aktivnosti. Danas smo razgovarali o nekoliko važnih pitanja. Grad Zenica planira u narednom Budžetu rezervisati jedan milion konvertibilnih maraka, pored svih dosadašnjih davanja, ako Čelik bude u prilici da se bori za Premijer ligu. Također, Uprava Čelika želi da konkuriše na neke od javnih poziva, te smo se dogovorili da će Gradska uprava biti podrška u tim namjerama,” izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Generalni direktor NK “Čelik”, Emir Čerim, zahvalio je gradonačelniku Kasumoviću i njegovim saradnicima, naglasivši da je komunikacija između Grada i Kluba značajno poboljšana. Istakao je da je Grad Zenica učestvovao i u finansiranju priprema te da su projekti podržani od strane Grada značajno utjecali na trenutni rad Kluba, što je vidljivo u recentnim uspjesima.

Ovaj susret potvrđuje kontinuiranu podršku Grada Zenica za NK “Čelik”, s naglaskom na zajedničke ciljeve i napore da se Klub dodatno razvija i ostvari uspjehe u budućnosti.


Najpopularnije vijesti