Gradonačelnik Kasumović primio predsjednika i uspješne mlade članice Taekwondo kluba Zenica


Naslovna slika

Gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović primio je danas predsjednika Taekwondo kluba Zenica Emira Skopljaka i devetogodišnje članice kluba Ajlu Krivdić i Esmu Mujezinović.

Predsjednik kluba Skopljak je informisao gradonačelnika Kasumovića o aktivnostima kluba te posebno istakao uspjeh mladih kadetkinja koje su se plasirale na Evropsko klupsko prvenstvo u taekwodou za mlađe kadete i kadetkinje.

“Naš klub je najstariji i najuspješniji taekwondo klub u Zenici. Nadamo se da će se ta tradicija uz podršku Grada Zenica i nastaviti. Odlazimo na Evropsko prvenstvo u taekwodou za mlađe kadete i kadetkinje koje će se održati u Tirani, u prvoj polovini oktobra ove godine. Očekivanja su velika, obavili smo dio priprema, a u predstojećem periodu ćemo i to finalizirati. Ovom prilikom se zahvaljujem Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću na podršci, koja nam izuzetno znači”, kazao je Skopljak.     

Gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović čestitao je mladim članicama kluba na dosadašnjim rezultatima i poručio da će Grad Zenica u okviru svojih mogućnosti podržati njihov odlazak na Evropsko prvenstvo.

“Podrškom koju u ime Grada Zenica pružamo mladim uspješnim sportistima želimo pokazati da ovaj grad priznaje njihov uspjeh. Vjerujem da će naše mlade sugrađanke predstaviti Grad u najljepšem svjetlu i ostvariti zapažene rezultate”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Najpopularnije vijesti