Gradonačelnik Fuad Kasumović otvorio 7. Zenica Summer Fest: Festival koji oduševljava i povezuje


Naslovna slika

Na Kamberovića polju u Zenici sinoć je svečano otvoreno 7. izdanje Zenica Summer Festa, koji se već dugi niz godina etablirao kao jedan od najvažnijih kulturnih događaja u regionu. Prva festivalska noć okupila je više od deset hiljada posjetilaca na spektakularnom koncertu Halida Bešlića, koji je najavio nezaboravne dane festivala.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, prilikom otvaranja festivala istakao je značaj ovog događaja za grad i širu zajednicu. “Ovo je sedma godina kako organizujemo Zenica Summer Fest, i kao i prethodnih godina, naš cilj je da pružimo nezaboravan doživljaj svim posjetiocima – od onih iz Zenice, susjednih gradova, pa sve do naših dragih sugrađana iz dijaspore koji u ljetnim mjesecima borave u svom i našem gradu,” rekao je Kasumović.

Gradonačelnik je istakao da ovaj festival nije samo prilika za zabavu, već i način da se poveže s dijasporom i ojača kulturna povezanost. “Kroz raznovrsne izvođače i bogat program, želimo da Zenica postane središte kulturnih događanja i mjesto gdje svi mogu uživati u vrhunskim muzičkim doživljajima,” dodao je Kasumović.

Sinoćnji koncert Halida Bešlića bio je pravi spektakl. Pred više od 10.000 posjetilaca, Bešlić je izveo svoje najpoznatije hitove, a publika, bez obzira na generacijski razmak, pjevala je i plesala uglas. Atmosfera je bila ispunjena entuzijazmom i pozitivnom energijom, što je dodatno doprinosilo magiji večeri.

Večeras će nastupiti legendarni rock sastav Divlje jagode, a u narednim danima publiku će zabavljati poznati izvođači poput Alena Islamovića, Gorana Karana, Aleksandre Radović i Sergeja Ćetkovića. Svaki od nastupa obećava jedinstveno muzičko iskustvo koje će dodatno obogatiti festival.

Zenica Summer Fest nastavlja svoju tradiciju pružanja vrhunskih kulturnih doživljaja i postavlja visoke standarde u organizaciji muzičkih i kulturnih događaja. Ovaj festival je mnogo više od običnog kulturnog događaja; on je srce ljetnih zbivanja, kulturni simbol i mjesto susreta za sve koji cijene dobru muziku i zajedništvo.


Najpopularnije vijesti