Gradonačelnik Fuad Kasumović ugostio Vedada Dedića, pobjednika skokova sa Starog mosta


Naslovna slika

Na 458. izdanju tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru, pobjedu je ostvario Vedad Dedić iz Zenice. Ovaj trijumf predstavlja prvi put da je skakač iz Zenice osvojio ovu prestižnu titulu.

U znak priznanja za izuzetan uspjeh, gradonačelnik Fuad Kasumović ugostio je Dedića u Gradskoj upravi. Tom prilikom, Kasumović je pohvalio Dedićevu pobjedu i istakao značaj njegovog doprinosa promociji Zenice. „Gradonačelnik i Gradska uprava trude se da pruže podršku svima koji na najbolji način predstavljaju Zenicu. Vedad je upravo jedan od takvih pojedinaca i zaslužuje naše poštovanje. Nastavit ćemo ih podržavati, jer nam je potrebna aktivna omladina koja će doprinositi razvoju grada“, izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Ovo je prvi put da jedan skakač iz Zenice odnosi pobjedu na skokovima sa Starog mosta, što predstavlja veliki uspjeh i čast za grad. Izvođenje skokova sa Starog mosta je izazovno, ali Dedić je istakao da strast prema sportu čini svaki napor lakšim.

Gradonačelnik Kasumović je naglasio da će Gradska uprava nastaviti da nagrađuje sve koji svojim uspjehom doprinose promociji Zenice i njenom razvoju. „Vedad Dedić je sjajan primjer kako strast i posvećenost mogu donijeti velike uspjehe. Ponosni smo na njegovu pobjedu i vjerujemo da će biti inspiracija mnogima”, zaključio je gradonačelnik Kasumović.


Najpopularnije vijesti