Obnova ZEPS-a: Pomoćnica gradonačelnika Amra Mehmedić pozvala privrednike na aktivno učešće, najavljeno partnerstvo s Istanbulskom privrednom komorom


Naslovna slika

Danas je u Zenici održana press konferencija povodom najave 26. izdanja sajma ZEPS, koji će se održati od 1. do 5. oktobra na prostoru Kamberovića polja. Organizatori su predstavili detalje o obnovi ovog značajnog privrednog događaja nakon što je zenička kompanija Tapas dobila licencu za njegovo organizovanje.

Sajam će zauzimati površinu od 20.000 kvadratnih metara, a već sada je prijavljeno preko 200 kompanija iz različitih zemalja, što čini gotovo 50% popunjenosti kapaciteta. Generalni menadžer Sanel Ibrić izrazio je zadovoljstvo odzivom kompanija kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regiona.

Na konferenciji su također prisustvovali Amra Mehmedić, pomoćnica gradonačelnika za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem Grada Zenica, i ministar privrede ZDK Samir Šibonjić, koji su istakli važnost podrške lokalnih vlasti u organizaciji ovog događaja.

Naša primarna obaveza je osigurati sve što je potrebno da se ZEPS, u infrastrukturnom smislu, održi u Zenici, Amra Mehmedić, pomoćnica gradonačelnika za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem Grada Zenica

Pomoćnica Mehmedić naglasila je važnost očuvanja brenda ZEPS-a za jačanje privrednih kapaciteta grada Zenice: “Grad Zenica je krajem marta ove godine potpisao sporazum s Javnim preduzećem za upravljanje i održavanje sportskih objekata i Zeničkom razvojnom agencijom ZEDA te s kompanijom Tapas Zenica s ciljem stvaranja pretpostavki za ponovno pokretanje Generalnog BH sajma ZEPS. Tada smo definisali zajedničke pravce djelovanja te pojedinačne doprinose stranaka potpisnica pomenutog sporazuma. Grad Zenica će dati svoj doprinos u smislu stavljanja sajamskog prostora na raspolaganje i, što je vrlo važno, obezbjeđivanja svih neophodnih dozvola za postavljanje privrednih objekata i uređaja potrebnih za organizaciju različitih sajamskih manifestacija, kao i prostornih pretpostavki za samu sajamsku infrastrukturu. Naša primarna obaveza je osigurati sve što je potrebno da se ZEPS, u infrastrukturnom smislu, održi u Zenici.”

Pomoćnica Mehmedić je također pozvala zeničke, bosanskohercegovačke i međunarodne privrednike da aktivno učestvuju na ovogodišnjem ZEPS-u, naglasivši da je sajam prilika za sve učesnike da se predstave u najboljem svjetlu i uspostave poslovne veze.

Posebno je istaknuto da će Istanbulska privredna komora biti značajan partner sajma, kako je najavio predsjednik Tursko-bosanskohercegovačkog udruženja privrednika Abdurahman Uvak: “Istanbulska privredna komora će aktivno učestvovati na ovogodišnjem sajmu ZEPS, što je izuzetno važno za privredne veze između Turske i Bosne i Hercegovine.”

Ovogodišnje izdanje ZEPS-a predstavlja priliku za jačanje međunarodne saradnje i promociju privrednih potencijala Zenice i šireg regiona.


Najpopularnije vijesti