Potpisan ugovor o subvencioniranju prijevoza penzionera grada Zenica: Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Kasumovićem najveća je podrška penzionerima


Naslovna slika

Potpisivanjem ugovora o subvencioniranju prijevoza za penzionere grada Zenica danas je označeno kontinuirano zalaganje Gradske uprave, predvođene gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, za podršku ovoj grupaciji društva. Potpisivanje, koje se održalo u prostorijama Gradske uprave, okupilo je ključne aktere: gradonačelnika Fuada Kasumovića, predsjednika Udruženja penzionera Mirsada Buljubašića te predstavnika prijevozne agencije “Prevoz Putnika”, Eldina Čivića.

Penzioneri su najugroženija kategorija u našem društvu i podrška koju im pružamo kroz subvencioniranje prijevoza ima izuzetan značaj, gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović istakao je važnost ove inicijative za penzionere, naglašavajući: “Penzioneri su najugroženija kategorija u našem društvu i podrška koju im pružamo kroz subvencioniranje prijevoza ima izuzetan značaj. Grad Zenica je za ovu svrhu izdvojio 75.000 KM, a Udruženje penzionera će samostalno organizirati raspodjelu među svojim članovima. Grad Zenica nastavlja kroz druge različite programe podržavati naše penzionere.”

Ugovor predviđa subvencioniranje mjesečnih karata za sve linije u trajanju od godinu dana, u saradnji s prijevoznom agencijom “Prevoz Putnika”, koja je odabrana kao partner za narednih petnaest godina. Predsjednik Udruženja penzionera, Mirsad Buljubašić, izrazio je zahvalnost Gradskoj upravi Zenica na čelu s gradonačelnikom Kasumovićem, ističući njihovu ulogu kao najveće podrške penzionerima u ovom gradu.

Ovaj korak potvrđuje predanost lokalne uprave poboljšanju kvaliteta života najstarijih sugrađana, čineći grad Zenica primjerom brige o svojim penzionerima u širem društvenom kontekstu.


Najpopularnije vijesti