Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sastao se s predstavnicima RK “Čelik”: Novi koraci za razvoj kluba


Naslovna slika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, primio je predstavnike Upravnog odbora RK “Čelik”, predvođene Ljubomirom Mikijem Filipovićem. Na sastanku su razgovarali o važnosti podrške sportu i nastavku dugogodišnje tradicije ovog rukometnog kluba.

Gradonačelnik je istakao kako je podrška sportu ključna za razvoj zajednice te je naglasio važnost očuvanja i unapređenja tradicije RK “Čelik”, koji već 74 godine predstavlja ponos Zenice.

“Sport ima nevjerojatan potencijal za povezivanje zajednice i oblikovanje karakterâ mladih. RK ‘Čelik’ je personifikacija naše sportske tradicije koju treba čuvati i podržavati. Drago mi je što smo imali priliku konstruktivno razgovarati te donijeti neke zajedničke i konkretne korake u cilju očuvanja stabilnosti kluba”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Predstavnici Upravnog odbora zahvalili su se gradonačelniku Kasumoviću na susretu, na kojem je dogovorena finansijska podrška i osiguranje prostorija koje će služiti kao sjedište kluba. Prema njihovim riječima, ova podrška će im pomoći u ostvarenju ciljeva kluba, uključujući oporavak, stabilizaciju i rekonstrukciju omladinskog pogona.

Gradonačelnik Kasumović je naglasio da je zajednički rad ključan za daljnji napredak i razvoj RK “Čelik” te je izrazio spremnost Gradske uprave da nastavi podržavati lokalne sportske klubove kako bi Zenica ostala snažna sportska zajednica.


Najpopularnije vijesti