Gradonačelnik Zenice stoji uz rekreativnu odbojkašku ekipu u promociji grada i sportskih vrijednosti


Naslovna slika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, primio je predstavnike rekreativne odbojkaške ekipe koji već deset godina s ponosom promovišu ime grada Zenica kroz sport. U radnoj posjeti Gradskoj upravi bili su članovi ROK “Zenica”, Nadina Selimović, Emin Osmić i Ivan Čičak, koji su imali priliku predstaviti svoje napore, planove i sportske rezultate.

Posebno su istakli nedavno osvojeni Regionalni turnir u Gradišci, gdje su trijumfirali bez izgubljenog seta, a Ivan Čičak je zasluženo proglašen najboljim igračem turnira.

Gradonačelnik Kasumović istakao je svoju viziju da Zenica postane dinamičan grad, mjesto susreta i događanja, pri čemu sport igra ključnu ulogu. Zahvalio je članovima kluba što svojim uspjesima šire pozitivnu sliku grada te ih podržao u budućim naporima.

“Sport i rekreacija su ne samo način za promociju raznih vrijednosti, već i važan faktor za zdravlje svih generacija, posebno u eri sve veće digitalizacije. Zato je promocija rekreativnog sporta od izuzetne važnosti”, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Ovaj susret predstavlja još jedan korak u jačanju veza između lokalne uprave i sportskih zajednica u Zenici, potvrđujući njihov zajednički cilj – unaprjeđenje kvalitete života građana kroz sport i rekreaciju.


Najpopularnije vijesti