Sastanak gradonačelnika Kasumovića s čelnicima NK “Čelik”: Konkretni koraci prema zajedničkom rješavanju izazova


Naslovna slika

Predstavnici Gradske uprave Grada Zenica, na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, danas su održali sastanak s predstavnicima Upravnog odbora NK “Čelik”.

Sastanak je organizovan kako bi se informisala Gradska uprava o trenutnoj situaciji vezanoj uz deblokadu glavnog računa i negativnim utjecajem na redovno poslovanje te saniranje tekućih obaveza kluba. Izražena je zabrinutost zbog zastoja u procesu deblokade računa, iako je klub poduzeo sve potrebne korake prije nekoliko mjeseci.

U ime Upravnog odbora NK “Čelik” istaknuta je potreba za podrškom Gradske uprave kako bi se prevazišli izazovi i omogućilo ostvarenje strateških ciljeva kluba, uključujući deblokadu računa i ostvarenje punog potencijala u sportskom i poslovnom segmentu.

Na sastanku je potvrđeno da sredstva predviđena Sporazumom neće biti dovedena u pitanje te da će Gradska uprava značajno podržati NK “Čelik” u ostvarivanju ciljeva, uključujući povratak u Premijer ligu BiH.

“Čelik je simbol Zenice i uradit ćemo koliko god to bude do nas da pomognemo klub, a to i do sada jesmo činili. Dijelim vašu nadu i radostan ću biti ako se Čelik za svoj 80. rođendan vrati u Premijer ligu. Do tada, zajedno ćemo rješavati probleme, a u Gradskoj upravi ćete imati podršku, kako konkretnu kroz ono što jesmo usaglasili, tako i savjetodavnu od strane naših službi”, izjavio je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Predstavnici NK “Čelik” su izrazili zahvalnost Gradskoj upravi, na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, na spremnosti da pruži konkretne mjere podrške u rješavanju problema s deblokadom računa NK “Čelik”.


Najpopularnije vijesti