“Gradonačelnik Fuad Kasumović poručio: ‘Bosna je bila i bit će’ – Svečano obilježen Dan nezavisnosti u Zenici”


Naslovna slika

U Zenici je na svečan način obilježen 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Nositelji organizacije bili su članovi Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti, dok je Grad Zenica bio pokrovitelj višednevne manifestacije.

Mnogobrojni građani i predstavnici svih segmenata društvenog djelovanja okupili su se na spomen platou “Papirna”. Nakon obraćanja gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, formirana je kolona sastavljena od delegacija izvršne i zakonodavne vlasti, boraca, veterana, sportista, omladinskih udruženja, folklornih društava, vatrogasaca, članova civilne zaštite te brojnih sugrađana.

Na trgu Alije Izetbegovića i pored spomenika “Kameni spavač” upriličena je centralna svečanost. Tom prilikom, gradonačelnik Zenice istakao je: “Svim građankama i građanima čestitam drugi rođendan. Prvi je onaj kad su se rodili, a drugi je ovaj kada smo stekli nezavisnost. Poručujem svim građanima, budite ponosni, imamo državu, imamo nezavisnost samo to trebamo očuvati. Ove godine imamo veći nivo obilježavanja jer sam obećao da ćemo to godinama dizati na viši nivo, sve kulturne manifestacije. Vjerujem da ne postoji čovjek koji ne zna kad mu je rođendan i ne vjerujem da postoji čovjek koji ne zna da mu je 1. mart drugi rođendan jer mu je to država. Bosna je bila i biće.”

Grad Zenica je pokazao i ovim dostojanstvenim obilježavanjem važnog državnog praznika, Dana nezavisnosti, kako se voli zemlja, ali i čuva dignitet važnih datuma, i to zajedno u sinergiji sa svim građanima.


Najpopularnije vijesti