Demant gradonačelnika na pisanje “Zenicabloga”: Redovno obavljam sve poslove i zadatke


Poštovana redakcijo "Zenicabloga", ovim putem upućujem demant na tekst koji ste objavili 13. septembra pod naslovom "FB ratovanje: Alijagić pozvao Kasumovića da istjera SDP, Kasumović mu “sa bolovanja” ekspresno odgovorio", a koji obiluje netačnim i neprovjerenim informacijama te pokazuje da niste nimalo profesionalni jer ne poštujete novinarsku etiku koja nalaže da se prilikom objave određenih tvrdnji trebaju kontaktirati obje strane.

Naime, da kao ozbiljan medij bolje pratite aktivnosti Gradske uprave Zenica kao naslovnicu Facebooka, bilo bi vam poznato da Fuad Kasumović radi i obavlja sve aktivnosti gradonačelnika.

Ukoliko nisam prisustvovao “Poslovnom forumu zeničke dijaspore”, a zbog ranije preuzetih obaveza, to vam ne daje za pravo da manipulišete činjenicama, naročito da u pogrešan kontekst dovodite nečije zdravstveno stanje.

Tvrdnje da sam na infuzijama apsolutno ne odgovaraju istini. Naime, pored toga što sam jučer održao brojne sastanke u Gradskoj upravi Zenica, sinoć sam prisustvovao i večeri sa odlazećim direktorom "ArcelorMittala Zenica", što je još jedna potvrda da su notorne laži da sam na bolovanju i infuziji.

Shodno tome, ljubazno vas molim da svoj posao obavljate odgovorno i profesionalno, te izražavam nadu da ćete ubuduće takve i slične informacije provjeriti umjesto što objavljujete gnusne laži. Ukoliko, ipak, nastavite sa takvom praksom, bit ću primoran da sudskim putem zaštitim svoj ugled.

Niti sam otvorio bolovanje niti pamtim da sam u životu bio na bolovanju. Redovno obavljam sve poslove i zadatke koje su mi građani povjerili kao gradonačelniku, stoga molim da ne obmanjujete javnost.

U Zenici, 14. septembar 2023. godine.

Zadnja obavještenja

Pogledaj sva obavještenja